Skip to content

Station Noord alles onder één dak

Webdesign, Brand Design en Graphic Design. 
Alle ontwerp disciplines onder één dak, dat is wel zo handig.

Vereniging IKOOK

De vereniging IKOOK heeft een helder doel: kinderen van 0-13 jaar, iedere dag en het hele jaar door, alle ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen.

IKOOK is van en voor pioniers die dagelijks werken aan verandering. Voor IKC’s, scholen, kinderopvang en onderwijsprofessionals die opvang en onderwijs toekomstproof willen maken.
Hoe ze dat met elkaar doen? Door onderwijs en kinderopvang vorm te geven rondom de behoefte van het kind. IKOOK deelt kennis en praktijkvoorbeelden, organiseert bijeenkomsten en zet grondige onderzoekstrajecten in voor onderwijsvernieuwing.

  • Huisstijl & website
ikook meisje solo
ikook jongen solo

Wereldleed XXL
Kunstenaar Hans Steffelaar

  • Website & portfolio boek 

In het werk van Hans Steffelaar draait het om ambitie, het menselijke streven. In het verlengde daarvan: dood, bederf, verderf – maar ook om de schoonheid daarvan. Het zijn voor Hans Steffelaar universele thema’s.

Er is niets dan verval. En de boosheid van de schilder. Het persoonlijk commentaar van de kunstenaar op de situatie die hij aantreft in de wereld is van alle tijden. Zonder moralist te willen zijn stelt Hans Steffelaar: “Om dat persoonlijke kun je nu eenmaal niet heen. Je zult toch een vorm van relevantie moeten hebben als je een leven lang schildert.”

Rabotheater, laat je verrassen!

De pay-off die Station Noord voor het theater had bedacht bleek in de loop van de tijd steeds meer een ‘voorspelling’.

Naast het logo en de huisstijl is ongelooflijk veel meer ontwikkeld. Vrijwel alle print media, zoals het jaarprogramma, de posters en de entreekaartjes. Ook de website (door Axis Media-ontwerpers).
In het verlengde van de ontwikkeling van de ‘huisstijl’ is ook de interieurstyling en de bewegwijzering aangepakt – de interne routing – van de entree tot en met de toiletbordjes.

  • Huisstijl en meer
logo-rabotheater-1000x430

Otto Marseus van Schrieck schilderde bosstillevens vol planten, bloemen, schimmels en beestjes. De eerste tentoonstelling over het werk van deze eigenaardige Hollandse meester, die als bijnaam ‘de Snuffelaer’ had, is te zien in Rijksmuseum Twenthe.

Otto Marseus van Schrieck (ca. 1620-1678) was een pionier. Hij verwonderde zich om de flora en fauna van het leven laag bij de grond, met insecten, reptielen en slangen. Hij schilderde de bosgrond en daarmee introduceerde hij een nieuw genre, ‘sottobosco’, ofwel het bosgrondstilleven. Vóór hem was er vrijwel niemand die aandacht had voor de dieren die, zoals Aristoteles het ons had geleerd, het laagste op de ladder der natuur stonden, de scala naturae. Insecten, padden en hagedissen: het waren nutteloze schepselen die met verderf en vergankelijkheid werden geassocieerd. 

 

Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de ‘Bybel der natuure’

Rijksmuseum Twenthe
5 november 2017 t/m 11 maart 2018

 

  • Inrichtingsadvies tentoonstelling & opmaak zaalteksten

Exelle fashion

Plus size fashion

Webdesign & print & beeldbewerking

Station Noord heeft o.a. gewerkt voor:

University of Twente, Alice&Jann, Roessingh Research & Development, Rijksmuseum Twenthe, SLO, Stichting Enschede Promotie, Topicus, Twente Branding, Exelle Fashion, Gemeente Enschede, Geert Voskamp, Adviseurplus, Beter Wonen, Rabotheater Hengelo, TETEM Kunstruimte, Kees Stoop, Vereniging IKOOK, HAAL-VeluwePlus, Parnassys, Roeloffzen Vastgoed, Roombeek Rondleidingen, Museum Buurtspoorweg, Groothuis Woningbouw, Partin, Twente School of Education (TSE), ROCON, X-Cloth, Roordink Trucks, Wilde Ganzen, LKSVDD Architecten, SoudEnergy …